Tuinman / Hovenier / Moestuin coach

Naast het onderhoud aan onze eigen tuin, mag ik ook graag anderen helpen met het opzetten of onderhouden van een moestuin, voedseltuin (voedselbos), Engelse tuin (cottage) of ecologische tuin. Ook voor het voorjaars-klaar maken van uw moestuin of het (tijdelijk overnemen van) het onderhoud aan uw voedseltuin of ecologische tuin kan ik u van dienst zijn.

Mijn uurtarief is € 31,- per uur (€ 37,50 incl. btw).

Voor regulier onderhoud en aanleg van uw siertuin, met bijvoorbeeld veel heggen, gazons, bestrating en traditionele borders verwijs ik u graag naar Klaas Nieuwenhuis hoveniersbedrijf, zij hebben de faciliteiten en gereedschap voor groot onderhoud. Als ZZP’er werk ik regelmatig voor hen.

Moestuin starten / onderhouden

Heeft u de wens een moestuin te beginnen, maar vind u het moeilijk de eerste stap te zetten. Ik help u graag met het opzetten van een moestuinplan, het aanleggen van de tuin en het opzetten van een compost/mest faciliteit. Ik heb ervaring met klassieke methodes alswel het moestuinieren volgens niet-kerende grondbewerking (no-dig) en permacultuur principes.

Eetbare siertuin

Niets leuker dan oogsten uit eigen tuin. Veel tuinen worden aangelegd als siertuin, maar waarom zou je niet meer eetbare of anderszins nuttige planten toevoegen aan de tuin. Zelfs een tuin bij een rijtjeswoning of balkon is geschikt. Ik kom u graag helpen opzetten van een een tuinplan waarbij we meer eetbare planten / bomen toevoegen in uw tuin.

ZZP Hovenier

Heeft u een hoveniersbedrijf en kunt u af en toe wel een paar extra handen gebruiken? Ik ben u graag van dienst. Mijn affiniteit ligt bij het ecologisch tuinieren en dat is ook tevens mijn sterkste punt m.b.t. onderhoudstaken; handmatig natuurlijke vormsnoei, onderhoud aan natuurlijke, wilde of hele divers beplante borders, waarbij veel handwerk is vereist. Maar schroom ook niet om me te vragen om mee te draaien met het team voor reguliere werkzaamheden; schoffelen, heggen snoeien, aanplanten, etc.

Mijn uurtarief is € 31,- per uur (€ 37,50 incl. btw).

Regio: Noordwolde, Steenwijk, Wolvega, Elsloo, Diever, Oldeberkoop.